DOPORUČUJEME

Skinny jeans jsou v roce 2024 out? Nechte se omezovat diktátem módy

 



Tak pochopitelně, že módní návrháři musejí stále přicházet s něčím novým. Je to jejich práce a potřebují mít zaručený odbyt svých produktů. Kdyby se móda neměnila, lidé by si vystačili s oblečením, co mají ve skříni, po dobu několika let. Jak by k tomu módní průmysl pak přišel? Letos například skinny jeans byste měli nechat propadnout propadlištěm dějin někam do pryč a už si je na sebe nebrat, jestliže chcete jít po boku s aktuálními módními trendy. Jestliže se jim nechcete podřídit, poradíme vám, jak tento typ džínů nosit, abyste byli stále in.

Baggy jeans

Jestliže se na ulici dobře díváte okolo sebe, tak na mladé generaci, zpravidla teenagerech, už moc skinny jeans neuvidíte. Ti si nosí džíny volné neboli baggy jeans. Otevřeně a upřímně? Sluší většinou opravdu jen vyšším a štíhlým ženským nebo dívčím postavám. Ty menší ještě zmenšují, a když si je na sebe oblečena žena plnějších tvarů v oblasti nohou a sedací části či s nadváhou, bude v nich vypadat jako kredenc.

I to je ostatně jeden z důvodů, proč řada žen na skinny jeans nezanevřela ani v letošním roce. V některých médiích se sice dočtete, že baggy jeans se širokými nohavicemi schovají pár kilogramů navíc. Ale moc tomu nevěřte. Na fotografiích, které tyto články doprovázejí, jsou většinou modelky štíhlé a vysoké. Proč neukážou volné džíny na postavě s výraznou nadváhou? Pro ni jsou vhodnější džíny typu bootcut, případně mom jeans.

Skinny jeans s oversized svrškem

Pokud nechcete být za outsidera, na kterého na ulici ostatní hledí s útrpností, co to má na sobě, a přitom byste stále rádi nosili své oblíbené skinny jeans, tak si k nim oblečte objemnější vršek. To znamená sako, bundičku do pasu, mikinu, svetr či košili, které budou volnější. Nosí to takto i hvězdné celebrity, jako jsou Kate Moss, Emily Ratajkowski nebo Bella Hadid. Tak když si skinny džíny mohou obléct tyto topmodelky, tak proč ne vy?

Zdroj: Elle.cz,

Náhledové foto: Pixabay

Komentáře

Novinky na Zlínmag.cz

Novinky na Senior-ka.cz

Novinky na HistoriaMag.cz