DOPORUČUJEME

Met Gala 2024 opět nezklamala

 Každoročně první pondělí v květnu se od roku 1948 koná Costume Institute Benefit, tedy benefiční galavečer, který ale známe spíše pod označením Met Gala. Jedná se o velmi prestižní záležitost, o čemž svědčí také cena vstupenky pro diváky. Dát za ni 75 000 dolarů může opravdu jen ten, který peníze přehrabuje vidlemi a zapaluje si jimi doutníky. A to loni stál lístek pouhých 50 000 dolarů. Proto je možné tento fundraisingový večer možné označit za zábavu horních deseti tisíc. Co bylo letos k vidění a kdo nejvíce překvapil?

Trochu historie

Za založení Met Gala je možné děkovat módní publicistce Eleanor Lambertové, která se zasloužila o zvýšení povědomí o americkém módním průmyslu ve světě. I jejím přičiněním se New York stal hlavní městem módy. První galavečer byl uspořádán pro newyorskou smetánku už tři roky po druhé světové válce, tedy v roce 1948. Kdo se ho chtěl tenkrát zúčastnit, tak za lístek zaplatil 50 dolarů. Postupem času se z něho stala nejatraktivnější a nejexkluzivnější společenská událost na světě, která zároveň slouží jako oslava zahájení každoroční módní výstavy mezinárodního muzea umění Costume Institute na Manhattanu. Projít se po červeném koberci na této prestižní akci je snem mnoha celebrit.

Šípková Růženka: Znovuzrození módy

Na každý rok konání akce je vybráno téma, podle kterého se pozvaní hosté obléknou. Samozřejmě do šatů v haute couture od předních módních návrhářů. Ti mají tím pádem příležitost se blýsknout atraktivními modely – čím originálnějšími, tím lepší. Pro rok 2024 bylo vybráno téma Šípkové Růženky: Znovuzrození módy. Podle jeho názvu bylo tedy možné předpokládat, že světové celebrity vyrazí to boje o co nejlepší fotografii na červeném koberci na schodišti Metropolitního muzea v New Yorku v něčem, co bude alespoň vzdáleně připomínat zvolené téma.

Některé hvězdy na Met Gala 2024 sotva chodily

Na přehlídkovém koberci rudé barvy se to hezky pózuje. Horší je to sem se dostat, když máte na sobě šaty, v nichž se nedá vůbec chodit. Letos se s tímto musela poprat zpěvačka Tyla. Ta si pro galavečer nechala vyrobit šaty z písku. Byly sice zajímavé a její dokonalé tělo věrně kopírovaly, ale velmi nepraktické, protože v nich diva nemohla udělat ani krok.

Šaty pro jihoafrickou zpěvačku Tyle navrhl tým Balmain pod vedením kreativního ředitele Oliviera Rousteinga. Držel se přitom slova času jako toho rozhodujícího pro jejich vzhled. A proto ušil šaty z písku, které byly bez ramínek a obepínaly každičký centimetr zpěvaččina těla, aby se následně rozvinuly do vlečky mořské panny.

Musela být poponášena týmem čtyř mužných fešáků, kteří na nějaký přísný dress code nedbali. Ale za ten humbuk okolo ní a všeobecnou pozornost médií to asi stálo přetrpět v nepohodlných večer nějakou dobu.

To nestálo za to ani na sebe něco dávat

O zájem fotografů neměla nouzi ani topmodelka Emily Ratajkowski, která na galavečer Met Gala 2024 přišla oblečená jako chytrá horákyně z pohádky od Boženy Němcové. Na sobě mělo cosi síťovaného, určitě to bylo neskutečně drahé. A samozřejmě si pod to nevzala žádné prádlo a téměř všechno bylo vidět. Tudíž se nabízí otázka, proč se vlastně vůbec oblékala?

To mohla jít rovnou nahá. Ale zase by to nebylo tak originální, no. Jenže když se to s nahotou přehání, tak už je to pak dost okoukané, protože je toho moc. V každém případě i Emily Ratajkowski se oblékla tak, aby se o ní psalo. Asi si opět později nezapomene někde v tisku nebo před kamerou postěžovat, že ji lidé berou pouze jako sexuální symbol.

Zdroj: Vogue.com, Wikipedia.org

Náhledové foto: Pixabay 

Komentáře

Novinky na Zlínmag.cz

Novinky na Senior-ka.cz

Novinky na HistoriaMag.cz